του Άκη Γαβριηλίδη
Σε ένα ακόμα σημείωμά του στο ψευδεπώνυμο «Liberal», ο γνωστός και μη εξαιρετέος Σάκης Μουμτζής, από την πρώτη του παράγραφο, κατά παράβαση κάθε αρχής του οπωσδήποτε νοούμενου φιλελευθερισμού, αλλά και της δημοσιογραφίας και του καθήκοντος αληθείας, διαβεβαιώνει τους/ τις αναγνώστ(ρι)ες ότι:
Είναι εντυπωσιακό πως δεν υπήρχε επιζήσασα γυναίκα μεταξύ των Ισραηλινών ομήρων. Από τους 48 που παρέμεναν φυλακισμένοι στις σήραγγες της Χαμάς, μια ήταν γυναίκα και αυτή χάθηκε. Ως γνωστόν επέστρεψαν 20, όλοι άντρες. Κατά πληροφορίες οι γυναίκες που απήχθησαν από τους τρομοκράτες την 7η Οκτωβρίου 2023 ήταν 68. Επέστρεψαν τον χειμώνα του 2025 οι εφτά, άρα…
Η «πληροφόρηση» (οθντκ) σταματά εδώ· μετά αρχίζουν διάφοροι «προβληματισμοί» για την υποκρισία της αριστεράς, των γυναικείων οργανώσεων κ.λπ. κ.λπ.
Ο επίσης σεσημασμένος ψεύτης και ανόητος Φαήλος Κρανιδιώτης πιάνει το ίδιο θέμα και το προχωρά ακόμη περισσότερο, ισχυριζόμενος ότι «οι Παλαιστίνιοι τις δολοφόνησαν όλες [τις γυναίκες ομήρους], διότι θα μιλούσαν και θα μάθαινε όλος ο κόσμος τι υπέστησαν».
Για τον συμπαθή Φ.Κ., φαίνεται ότι μόνο οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να μιλούν, οι άντρες όχι.
Ό,τι κι αν πιστεύουν οι ανωτέρω κύριοι, οι ισχυρισμοί τους μπορούν να ελεγχθούν. Και δεν αντέχουν σε στοιχειώδη έλεγχο.
Για έναν τέτοιο έλεγχο θα χρησιμοποιήσω, όχι κάποια πηγή της Χαμάς ή της «αριστερίλας», αλλά μια ανάρτηση της σύνταξης του αμερικανικού καναλιού CNN με τον εύγλωττο τίτλο Who were the hostages released from Gaza, and who remains. (Τη στιγμή που το παραθέτω, η τελευταία ενημέρωση του άρθρου είναι από τις 13/10/25, εξ ου και ο όρος «remains»). Η ανάρτηση είναι πολύ αναλυτική και χρονολογικά διαρθρωμένη. Εάν οι ενδιαφερόμενοι της είχαν ρίξει, όπως όφειλαν, μια ματιά πριν αρχίσουν να χύνουν το δηλητήριό τους, θα είχαν πληροφορηθεί ότι, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023, (δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες μετά τη σύλληψή τους), είχαν απελευθερωθεί, όχι … επτά, αλλά το εννεαπλάσιο του αριθμού αυτού: 63 γυναίκες όμηροι. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και 15 παιδιά[1].
Καθόσον γνωρίζω, κανείς εξ όλων αυτών δεν κατήγγειλε κάποια σεξουαλική ή άλλη κακομεταχείριση. Και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι, εάν το είχαν κάνει, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου θα είχαν αναπαραγάγει τις καταγγελίες.
Ο Μουμτζής μάς λέει ότι στις 7/10/23 συνελήφθησαν 68 γυναίκες όμηροι. Μας λέει επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2025 απελευθερώθηκαν άλλες επτά –όπως και πράγματι έγινε. Παραλείπει όμως να ενημερώσει τις αναγνώστριές του για όλες αυτές τις προηγούμενες δεκάδες απελευθερώσεις! Και, με τη λαθροχειρία αυτή, τις αφήνει να πιστεύουν ότι υπήρχαν άλλες 61 γυναίκες οι οποίες κακοποιήθηκαν και μετά δολοφονήθηκαν, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό στοιχείο –έστω ένα όνομα- για να τεκμηριώσει αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία. Μόνο με ένα «άρα» … και αποσιωπητικά.
Κάθε φορά νομίζουμε ότι τα ακροδεξιά τρολλ έχουν πιάσει τον πάτο στο βαρέλι της ανεντιμότητας και της ψευδολογίας. Κάθε φορά όμως βρίσκουν κάτι ακόμα χειρότερο και ξεπερνούν τον εαυτό τους. Όχι, μπράβο. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι.

[1] Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν να «παίξουν» λίγο προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με το τι ορίζουμε ως παιδί και τι ως γυναίκα. Επειδή οι συκοφάντες υπονοούν ότι οι γυναίκες δολοφονήθηκαν για να μην αποκαλύψουν σεξουαλικές κακοποιήσεις που υπέστησαν, για τον παραπάνω υπολογισμό κοπέλες οι οποίες ήταν 16 ετών τις ενέταξα στις «γυναίκες».